Ting som kan påvirke og endre selvtilliten drastisk

28 april 2020
Johanne Hansen
Ting som kan påvirke og endre selvtilliten drastisk

Det er mange ting som kan påvirke selvtilliten vår drastisk, spesielt når vi begynner å bli eldre. Det er mange menn for eksempel, som kanskje opplever dette senere enn kvinner, men det er helt forskjellige ting som påvirker selvtilliten. Kanskje tror mange menn de er mindre forfengelige, men mye tyder på at sånn er det ikke nødvendigvis. Hva er det egentlig som påvirker selvtilliten? 

Ytre og indre faktorer 

Det er helt klart en god del ytre og indre faktorer som påvirker selvtilitten i en eller annen grad. Alle får rynker og grått hår på et eller annet tidspunkt når de blir eldre, huden mister elastisitet og blir slappere og mange får litt lettere for å legge på seg og vanskeligere for å ha et trent og tonet utseende. Det er mange ting som påvirker. Dette med grått hår kan fort fikses, hvis man skulle ha lyst til det. Dette med rynkene er kanskje litt vanskelige, spesielt hvis man tilhører dem som aldri har vært særlig flinke til å bruke solcreme. Dette gjør nemlig en stor forskjell når det kommer til hvor fort vi blir rynkete – nesten 80% av rynkene kommer nemlig fra solskade. Både for menn og kvinner. Det er et tall som vil overraske mange, men det betyr ikke at det ikke er noe å gjøre God personlig pleie kan gjøre underverker uansett når du begynner med det. 

De ytre faktorene som rynker og grått hår kan påvirke selvtilliten for mange. Spesielt for menn er det ikke grått hår som er det største problemet, men hårtap. Dette kan være litt tabu og snakke om, men mange menn opplever å miste håret tidligere enn de kanskje ønsker og føler at dette går hardt utover selvtilliten. 

Heldigvis finnes det løsninger på dette også. Et godt eksempel er https://puregrow.no/ på midler som kan hjelpe deg med å få både hår og selvtillit tilbake. 

Flere nyheter