På tide med et tannlegebesøk?

30 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Hvor lenge siden er det du egentlig var til tannlegen? Hvis du teller etter er det kanskje litt lenger tid enn du kanskje tror? Men hvor ofte bør du egentlig gå til tannlegen, og hva skal du gjøre hvis du trenger akutthjelp? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Har du utsatt tannlegebesøket lenge? 

Mange av oss har utsatt tannlegebesøket lenge. Altfor lenge, vil noen si. Det er det flere årsaker til. Det kan handle om både tannlegeskrekk og økonomi. Det som ofte skjer er at unge voksne slutter å gå til tannlegen etter at det ikke er gratis mer. Det er fordi tannlegebesøk kan oppleves som en dyr utgift, men det er også viktig å tenke på at det er en god investering i vedlikehold. 

Det blir nemlig fort sånn at jo lenger du venter, jo dyrere kan tannlegeregningen potensielt sett bli. Tannhelse er svært viktig. Når vi mister melketennene har vi tennene hele livet, og det er en god ide å ta vare på dem så godt som mulig. Selv med god tannpuss og tannstell, er det dog viktig å komme seg til tannlegen en gang i mellom for å se at alt er som det skal, og få tatt en grundig tannrens. Hvis man kommer seg til tannlegen ofte, er sjansen mindre for at de store, dyre og skumle tannlegeregningene dukker opp. De fleste tannleger er også svært opptatt av å tilby trygg og god behandling til pasienter med tannlegeskrekk. 

Trenger du akutthjelp? 

image

Men hva hvis man trenger akutthjelp? Når man trenger tannlege akutt, er det viktig at man har tilgang så fort som mulig. Heldigvis finnes det mange mulighet, og mange tannlegevakten som kan hjelpe deg når du trenger det. Du kan finne akutt tannlegevakt i trondheim og de fleste andre steder i landet, så du kan komme fort til tannlege.

Flere nyheter