Nytt tak? Sånn gjør du takberegning

25 april 2022
Johanne Larsen

editorial

Er det kanskje på tide å legge nytt tak? Det er mange konstruksjoner som kan trenge nytt tak, ikke bare huset, men hytta, annekser, skur eller garasje. Her skal vi se litt nærmere på hva du skal tenke på, og hvordan du finner ut hvor mye tak du skal beregne når du skal kjøpe nytt tak. Det trenger nemlig ikke å være så komplisert som du kanskje tror. 

Beregn hvor mye du trenger

Takberegning er en viktig del av det å kjøpe nytt tak, for det er jo stor forskjell på hvor mye tak man trenger avhengig av konstruksjonen. Det er drastisk stor forskjell på den mengden man trenger av plater eller takstein til en liten garasje eller et skur, hvis man sammenligner med hvor mye man trenger til et stort hus.

Derfor er det lurt å beregne dette nøye på forhånd, det hjelper også når man skal budsjettere, så man vet akkurat hvor mye tak man trenger og ikke kjøper for mye eller for lite tak – det kan nemlig være svært irriterende. Men hva slags taktype skal man gå for? 

Takberegning

Hva slags tak? 

Alle tak skal skiftes ut på et eller annet tidspunkt, men hva skal man egentlig velge? Det er noen taktyper som helt klart varer lenger enn andre, og som er perfekt for deg som vil investere på lenger sikt. Det er også sånn at det taket og den taktypen man velger skal passe til det man skal legge det på.

Til et skur eller en garasje, kan det for eksempel kanskje være best med en praktisk løsning som plasttak av høy kvalitet, der man også får muligheten til å slippe inn dagslys fordi platene kan være transparente. Det gir noen helt nye muligheter. Derfor er det viktig at man tenker på hvilken konstruksjon man skal taklegge når man skal velge nytt tak. 

Flere nyheter