Nettbutikkene har tatt helt over innen klær og sko

13 januar 2020
Mathias Bjelland
Nettbutikkene har tatt helt over innen klær og sko

Epoken av e-handel

I løpet av de første to tiårene av dette årtusenet har internett eksplodert på scenen og forandret livene våre for alltid. Etter hvert som teknologinivået vårt økte, har vi vært i stand til å gjøre flere ting på nettet og utvide vår tilstedeværelse for å nå flere mennesker fra hele verden. Det samme har vært tilfelle i næringslivet. Økningen av online forhandlere og selskaper som flytter sin virksomhet på nettet, har gitt opphav til en undersektor av detaljhandelen som heter e-handel. Her finner vi butikker som www.kleins.no blant annet.

Gjennom årene har netthandel hatt en dramatisk økning, ikke bare når det gjelder omfanget av salg som gjøres online, men også i mangfoldet av varer som er gjort tilgjengelig for kjøp online. I begynnelsen ble bare noen få artikler gjort tilgjengelig for online innkjøp, mest fordi dette var varene de første netizens interesserte seg for, og også fordi teknologien den gang betydde at mange elementer praktisk talt ikke kunne gjøres tilgjengelige online.

Mange kjøp på nett

Men som tiden gikk, ble flere gjenstander gjort tilgjengelige, og det settet med en snøballeffekt med flere som gjennomførte de fleste kjøpene sine på nettet, bare på grunn av hvor praktisk det er. Utsiktene til å kjøpe ting med datamaskinen din og få dem levert til dørstokken, alt fra komforten på soverommet ditt, var for lokkende for at millioner kunne passere.

Dette fenomenet har vært så raskt og intenst at mange fysiske forhandlere ikke har vært i stand til å svare på tid. Som et resultat har mange butikker blitt tvunget til å legge ned fordi de ikke klarte å tilpasse seg dette landskapet skiftende raskt nok. De detaljister som var raske med å etablere en online tilstedeværelse har stort sett klart å overleve, men med miljøet som endret seg så raskt som det har vært, er det ingen som forteller hva fremtiden vil ha i vente for oss.

Flere nyheter