Lys kan skape stemning i hjemmet

01 desember 2021
Johanne Larsen

editorial

Synes du det er mørkt og trist i hjemmet ditt når solen er gått ned eller i de lange, mørke vintermånedene? Da kan det hende at lysforholdene i boligen din ikke er helt optimale. Det er heldigvis noe man enkelt kan gjøre noe med selv, og her skal vi se litt nærmere på noen smarte og effektive løsninger, så du kan skape stemning og få det koselig selv om det er mørkt ute. 

Gjør det koselig 

image

Lysforhold er utrolig viktig når man kjøper og selger en bolig, men da er det som regel snakk om sol- og dagslys. Mange glemmer litt å ivareta lysforholdene når det blir mørkt ute, og det er litt ironisk med tanke på at vi lever i et land der det jo er forholdsvis mørkt store deler av dagene, store deler av året. Derfor burde vi egentlig være lyseksperter på kunstig lys i Norge, men det kan vi fort bli. 

Kunstig lys er en svært viktig del av innredningen når du skal i gang med interiøret. Det handler ikke bare om lampene i seg selv, men hvor du plasserer lys. Noen typer lamper er ikke lamper i det hele tatt, men kjeder eller strips, som du kan feste der du trenger litt ekstra lys. Du kan enkelt bruke lys for å skape stemning. Led strips 12v, lyslenker og lamper, kan enkelt og effektivt brukes for å lyssette mørke hjørner. Da blir det mye koseligere!

Det er også smart og effektivt å bruke lys til å sette fokus på noen ting i hjemmet ditt som kanskje forsvinner litt i ettermiddags- og kveldsmørket. Da kan du bruke spots og strips til å highlighte de tingene du gjerne vil fremheve. Det er også lurt å lage lysforhold som kan justeres med en dimmer, siden det gjerne ikke er likt hele året. 

Flere nyheter