Få styr på gjelden

14 april 2022
Maria Laugesen

editorial

Det kan være forskjellige årsaker til at man har gjeld, og ofte er det en god grunn. Men det er viktig å ha styr på gjelden og økonomien sin, så man har god oversikt, betaler minst mulig gebyrer og renter, og ikke minst unngår problemer med nedbetalingen.

Få oversikt over gjelden

Har man én samlet gjeld fordi man har kjøpt et hus, en bil eller lignende, da er det ofte ganske enkelt å holde styr på. Men noen har gjeld hos mange forskjellige långivere til varierende priser, vilkår og perioder. Dette skjer oftest når man tar opp smålån og mindre forbrukslån for å betale uventede regninger, møbler, elektronikk, reiser eller noe helt annet.

Og i dette tilfelle kan det være vanskelig å ha oversikt over gjelden og nedbetalingen. Her må du nemlig sørge for å betale til tiden hos flere forskjellige banker og kanskje tilmed på forskjellige tidspunkter. Det kan gi uoversiktlig økonomi og problemer med nedbetalingen.

lån

Derfor kan det være en stor fordel å samle gjelden sin i ett samlet lån, som du kan lese mer om under.

Spar penger på renter og gebyrer

Du kan samle din eksisterende forbruksgjeld i ett lån med refinansiering. Her tar du opp et nytt lån som du bruker til å nedbetale de gamle, og slik står du igjen med én samlet gjeld. 

Det har både den fordelen at det gir deg bedre oversikt, men faktisk kan du også få bedre vilkår. Det vil si at du kan redusere gebyrer, få en mer optimal nedbetalingstid, og tilmed en lavere rente i noen tilfeller.

Hos Swiftbanker.no kan du bli klokere på refinansiering og fordelene med dette. Her kan du også finne en rekke långivere som tilbyr refinansiering, og som du kan innhente tilbud fra. De hjelper deg til å søke, så du kan finne den helt riktige løsningen.

Flere nyheter