Drillen med sitt bor lager en ramme

04 november 2019
Mathias Bjelland
Drillen med sitt bor lager en ramme

Den underlige verden av bor

Bor er noe de fleste av oss vil måtte bruke på et tidspunkt i livene våre, enten det er for å stramme skruene på dørhengslet i vårt rom, eller stramme en skrue på bilen vår slik at vi ikke ender opp med å måtte gå til mekanikeren. Det er rett og slett veldig praktisk å ha et bor liggende rundt. Dette verktøyet hjelper deg nemlig med litt av hvert av oppgaver som vi møter på gjennom hverdagen. 

Derfor er det all lukt at de fleste av oss ikke forstår det grunnleggende i borkroner og ikke engang har noen få liggende i huset vårt for tilfelle, i stedet stole på at en av våre få altmuligvenner kommer til unnsetning . Noe av det mest grunnleggende å vite om bor, er at de kommer i forskjellige størrelser. Faktisk vil et velfylt verktøysett ha et dusin forskjellige størrelser eller mer, alt arrangert som en trapp fra minste til største.

Bor kommer i mange forskjellige former

Det vil virke underlig for legmannen hvorfor det ville være så mange borkroner i forskjellige størrelser som knapt er noen centimeter forskjellige fra den ved siden av dem, men det må forstås at hver situasjon krever en borekrone av en veldig presis størrelse, så mye at ethvert avvik fra det optimale vil hindre eller til og med umuliggjøre oppgaven med å skru noe på.

En annen forskjell å være kjent med er de forskjellige typene borehoder som finnes. Fra flathodet til tverrhodet og alt annet derimellom, forskjellige skruespor vil kreve at du bruker en bestemt type borehode for å fullføre oppgaven. Bor er også laget med forskjellige typer materialer som gir dem forskjellige holdbarhetsgrader også. Til syvende og sist er poenget som tas her at verktøymakeren din er langt mer komplisert enn hva du kanskje tror.

Flere nyheter