Derfor velger mange kontinentalseng

29 april 2021
Johanne Larsen

Det er mange som velger  kontinentalseng når de skal kjøpe ny seng, og det er faktisk ikke så rart. Det er blitt en av de mest populære sengetypene på markedet og hvorfor skal vi se litt nærmere på her. 

Hva er en kontinentalseng?

Først skal vi se litt på hva en kontinentalseng egentlig er, for det er faktisk veldig avslørende for hvorfor det er blitt en såpass populær sengetype. En kontinentalseng er en seng i hele tre lag. Det vil si at man har en seng med hele tre lag sm jobber sammen for å gi deg best mulig støtte og komfort gjennom natten. Vi bruker nemlig utrolig mye tid i sengen, mer enn mange er klare over, og kroppen trenger god støtte når vi sover for å forebygge og avhjelpe eventuelle plager.

En kontinentalseng er bygget opp av en rammemadrass, og allerede i dette laget er det som regel fjærer og funksjoner som skal sørge for god støtte. Deretter er det en fjærmadrass, som helst skal være inndelt i komfortsoner som gjør sengen ekstra støttende og behagelig, og ha pocketfjærer av høy kvalitet, hvis man vil ha en kontinentalseng som varer lenge. Helt på toppen ligger overmadrassen som sørger for å gi god støtte og gjerne også være et lag som er fuktavledende og lett å rengjøre. 

Hva skal vi velge?

Når man skal velge kontinentalseng, så er det veldig viktig at man velger riktig fasthet på sengen, så man får den støtten man trenger. 

Det er også individuelle hensyn å ta hensyn til, som for eksempel om man snorker om natten, om man er gravid eller hvilken sovestilling man foretrekker. Alt dette er noe man skal ta med i vurderingen når man skal velge den helt riktige kontinentalsengen. Det er viktig å vite at kontinentalsenger finnes i alle størrelser. Hvis du trenger en typisk dobbeltsengsstørrelse til to, så kan man anbefale kontinentalseng 180×200.

 

Flere nyheter